dinsdag 11 december 2018

'Begroting 2018 regering Curaçao voldoet niet aan normen van de Rijkswet financieel toezicht '

College financieel toezicht heeft huiswerk voor ministerie van Financiën en Kenneth Gijsbertha


Anders dan gesteld wordt in de Uitvoeringsrapportage tot en met het derde kwartaal, verwacht het College financieel toezicht (Cft) dat de begroting 2018, inclusief de reservering van 40,6 miljoen voor de tekortcompensatie 2017, niet meer sluitend is en dat daarmee niet meer is voldaan aan de normen van de Rijkswet financieel toezicht (Rft), zo bericht vandaag, dinsdag 11 december 2018, het Antilliaans Dagblad.

Zoals deze krant al berichtte, voorziet het Cft eind dit jaar een tekort van minimaal 23,8 miljoen gulden. Het college heeft daarom huiswerk voor het ministerie van Financiën en bewindsman Kenneth Gijsbertha (MAN) en verzoekt uiterlijk binnen veertien dagen - gerekend vanaf afgelopen vrijdag, 7 december - de volgende informatie aan te leveren:

1. Een concrete uitwerking van de nog mogelijk additioneel te nemen maatregelen die het dreigende tekort in 2018 kunnen beperken. Breng daarbij een bijgestelde eindejaarsprognose in beeld en betrek tevens uw concrete voorstel ten aanzien van de compensatie van het tekort uit 2017.
2. Een beschrijving van de overige meevallers die u voor 2018 verwacht naast de reeds gemelde 16,2 miljoen uit de Belastingregeling Koninkrijk.
3. Een overzicht van de verwachte dividendopbrengsten 2018 per overheidsentiteit die gezamenlijk optellen tot de begrote 35,8 miljoen. Het Cft verzoekt u het realiteitsgehalte van deze opbrengsten te onderbouwen.
4. Een uitgebreide rapportage....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten