zaterdag 22 december 2018

ABO-voorzitter vraagt aandacht president Bouterse voor dreigende achterstelling groep gepensioneerden uit overheidsdienst

Groep gepensioneerden niet in aanmerking gekomen voor toekenning recente aanpassing pensioen


Hugo Blanker, voorzitter van de Algemene Bond Overheidspersoneel (ABO), heeft in een brief aan president Desi Bouterse aandacht gevraagd voor de dreigende achterstelling van een groep gepensioneerden uit overheidsdienst. Het gaat om gepensioneerden, van de Anton de Kom Universiteit van Suriname, Stichting Planbureau Suriname, Cebuma (Centraal Bureau Mechanische Administratie) en enkele individuele gepensioneerden. 

Blanker ging vrijdag in op deze kwestie tegenover journalisten op het universiteitscomplex.

Deze gepensioneerden blijken niet in aanmerking te zijn gekomen voor de toekenning van de recente aanpassing van de pensioenuitkering. Het pensioenfonds heeft aan de ABO geen harde garanties gegeven dat deze categorie mensen in aanmerking komt voor de compensatie.

Blanker geeft aan, aldus Starnieuws zaterdag 22 december 2018, dat deze mensen ook hebben gestort in het Pensioenfonds en dus ook in aanmerking dienen te komen voor volledige compensatie. Via de Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst is onlangs een aanpassing gepleegd aan de pensioenen volgens het Staatsbesluit Welvaartsvaste Pensioenen uit 2015.

De ABO vraagt aan de president om het bestuur over deze kwestie te ontvangen. Blanker, die tevens voorzitter is van de Confederatie van voor Organisaties van Landsdienaren (COL), geeft aan dat deze case overgenomen is. COL pleit ervoor dat de gedupeerde gepensioneerden vanaf de eerst komende storting van de pensioengelden over hun rechtmatig deel kunnen beschikken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten