zondag 23 december 2018

Beruchte leider FARC-splintergroep Guacho gedood bij operatie leger en politie in Tumaco, Colombia

'Guacho was een van de meest verschrikkelijke criminelen, die ons land ooit heeft gekend'


In Colombia is de beruchte leider van een splintergroep van de vroegere Revolutionaire Strijdkrachten van Colombia (FARC, Fuerzas Armadas Revolucionarias de Colombia) volgens officiële bronnen opgespoord en gedood. De Colombiaanse president Iván Duque deelde gisteren op een persconferentie de dood van Walter Patricio Arizala aka 'Guacho' mee.

Guacho werd bij een operatie van het leger en de politie in de gemeente Tumaco in het zuidwesten van het land gedood, schreef Duque op Twitter.

'Guacho was een van de meest verschrikkelijke criminelen, die ons land ooit heeft gekend', klinkt het voorts in de tweet van Duque.



De leider en diens groep Oliver Sinisterra hadden zich in 2016 niet aangesloten bij het vredesakkoord tussen de FARC en de Colombiaanse regering. Ze zouden onder andere achter de moord op twee journalisten uit Ecuador en hun chauffeur zitten. Bovendien zouden ze de inwoners van Tumaco geterroriseerd hebben.

Tumaco maakt deel uit van het departement Nariño, dat een belangrijk teeltgebied is voor cocaplanten, waaruit cocaïne wordt gewonnen. De afvallige rebellen zijn vaak betrokken bij de drugshandel. Ze worden beschouwd als een ernstige bedreiging voor het al kwetsbare vredesproces.

Tegen eind 2016 hadden de FARC en de Colombiaanse regering een deceannialang aanslepend conflict met het vredesakkoord beëindigd. Ongeveer 7.000 guerrilla’s legden hun wapens neer en keerden terug naar het burgerleven.


(SurinameMirror-Reports/Belga/CNN/El Tiempo/Conexion Capital/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten