zaterdag 22 december 2018

Registratie van vuurwapens gestart in bestuursressort Kabalebo

De laatste registratie werd in 2005 gehouden en de situatie is behoorlijk veranderd


Districtscommissaris Theresia Cirino van bestuursressort Kabalebo is blij dat de registratie van vuurwapens is begonnen. De laatste registratie werd in 2005 uitgevoerd, maar de situatie is behoorlijk veranderd in de loop der jaren. Ruim 100 personen zijn toen in beeld gebracht. Het was nodig om te weten wat de stand van zaken vandaag de dag is.

Een jaar geleden hebben Cirino en haar collega's van Para, Boven-Suriname en Pamaka besloten er werk van te maken, zodat duidelijk wordt wie allemaal een wapen bezitten. Er is een onderhoud hierover geweest met procureur-generaal Roy Baidjnath Panday die zijn medewerking voor dit project heeft toegezegd.

De districtscommissaris zegt vandaag, zaterdag 22 december 2018, op Starnieuws dat de inventarisatielijsten in dozen bij de politie lagen. Met medewerking van de politie van Nickerie hebben het commissariaat en het traditioneel gezag de lijsten doorgenomen. Het blijkt dat enkele mensen overleden zijn en sommige bejaarden hun wapen overgedragen hebben aan gezinsleden. De lijst is intussen geactualiseerd.

Het commissariaat verleent assistentie aan de politie die met de registratie ter plekke is begonnen. Nu vindt er een inventarisatie plaats van de actuele situatie. Ook mensen met een illegaal wapen in hun bezit worden in kaart gebracht. De Cirini zegt dat in deze fase er geen nieuwe registratie plaatsvindt. Dat komt in fase 2. Het gaat nu om - zoals de procureur-generaal het heeft uitgedrukt - een pilotproject. Verwacht wordt dat de registratie in januari zal zijn afgerond. Hierna zullen ook de overige districten aan bod komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten