zaterdag 22 december 2018

Pueblo Soberano wil commissie om voorstel aan regering te presenteren om Hotel Otrobanda te kopen

'Aanschaf door regering van het hotel kan bijdragen aan economische groei'


De regering van Curaçao moet een onderhandelingscommissie benoemen die binnen een maand een concreet voorstel moet presenteren aan de regering om Hotel Otrobanda te kopen. Dat stellen PS-leider Ben Whiteman en zijn partijgenoot Statenlid Jaime Córdoba in een brief aan minister Steven Martina (MAN) van Economische Ontwikkeling. Pueblo Soberano is oppositiepartij met één zetel in het parlement. Volgens het tweetal kan het door de regering zelf aanschaffen van het hotel bijdragen aan economische groei. Dit meldt het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 22 december 2018.

'Zoals bekend maakt de Curaçaose economie een onophoudelijke verslechtering mee. De werkloosheid neemt toe en de koopkracht van de Curaçaose bevolking daalt. Een van de economische pilaren - toerisme - maakt eveneens moeilijke tijden door, met de sluiting van verschillende hotels die daarmee grote schulden en nog meer werklozen achterlaten. Bovendien heeft een groot deel van de mogelijke kopers - voornamelijk van Europese afkomst - de intentie een ‘all inclusive’-beleid te hanteren, waardoor de deviezen voor het land gering zijn', aldus Whiteman en Córdoba.

De veiling van Hotel Otrobanda is tot nader order aangehouden, zo stelt het tweetal van Soberano, ‘maar ondertussen lijken er tussen de geïnteresseerden investeerders te zitten die van de locatie een totaal verschillende bestemming zullen maken’.

'Dit terwijl Hotel Otrobanda het enige hotel is waarin de toerist vanuit zijn hotelkamer een cruiseschip kan zien binnenvaren'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten