zaterdag 22 december 2018

Tour(party)bussen mogen niet meer met feestvierders op Wijdenboschbrug

Zwaar transport mag slechts onder toezicht Motor Surveillance Dienst over de brug rijden


Tourbussen mogen sinds gisteren, vrijdag 21 december 2018, niet meer met passagiers (feestvierders) op de Wijdenboschbrug. Zwaar transport mag slechts onder toezicht en begeleiding van de Motor Surveillance Dienst (MSD) over de brug rijden, zo meldt het Korps Politie Suriname. 

Ook de tijden voor zwaar materieel over de brug zijn aan banden gelegd. De MSD zal in 's ochtends tussen negen uur en twaalf uur en 's middags tussen vier uur en zes  uur zwaar transport begeleiden. Tussen elf uur 's avonds en vier uur 's ochtends mag zwaar transport zonder begeleiding over de brug.

Onder zwaar transport wordt gerekend transport van boomstammen, olie, water, zand, stenen, grind, cement en zwaar materieel.

De maatregelen zijn getroffen om de veiligheid op de Wijdenboschbrug te garanderen. In korte tijd was er een aantal ongelukken op de brug. Op tien december veroorzaakte een truck een kettingbotsing op de brug. Twee weken daarvoor was het een tourbus die een kettingbotsing veroorzaakte. Verkeersongevallen waarbij houttrucks betrokken waren zijn vaak voorgekomen op de brug.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten