zaterdag 22 december 2018

Su Aid haalt historisch bedrag van Srd 1 miljoen op dankzij donatie van Staatsolie van bijna half miljoen

Diverse bedrijven en individuen komen niet verder dan totaal Srd 530.000

(Bron foto: Su Aid)

Bestuursleden van Su Aid en bisschop Karel Choennie, die voorzitter is van Stichting voor het Kind, zijn zeer tevreden. Dit jaar is het historische bedrag van Srd 1 miljoen binnen gesleept. Diverse bedrijven en individuen doneerden in totaal Srd 530.000, maar het is Staatsolie dat de geldinzamelingsactie tot een succes heeft gemaakt door Srd 470.000 te schenken. Dit meldt Starnieuws vandaag, zaterdag 22 december 2018.

Giwani Zeggen, voorzitter van Su Aid, had bij de voorbereiding niet verwacht dat het streefbedrag van Srd 1 miljoen daadwerkelijk gehaald zou worden. De lat was hoog gelegd. Hij is net als bisschop Choennie dankbaar voor de donaties uit de samenleving.



Zeggen merkt op. dat het altijd goed is om te geloven in dromen en de hoop nooit op te geven. De organisatie is trots op de samenleving. De voorlopige eindstand van de campagne werd gisteravond bekendgemaakt in Dream Café.

Su Aid heeft besloten dit jaar geld in te zamelen voor de Stichting voor het Kind, die een doorstart wil maken. De instelling sloot eind 2016 de deuren omdat er geen geld was om verder te kunnen. Het nieuwe bestuur van de stichting, onder leiding van bisschop Choennie, heeft de draad weer opgepakt.

Zeggen stelt, dat met de Srd 1 miljoen de Stichting voor het Kind de doorstart nu daadwerkelijk kan maken. Er is nog een lange weg te gaan voordat het tehuis weer zijn deuren zal kunnen openen, maar nu kan er een begin worden gemaakt, legt de voorzitter van Su Aid uit. 'Ik moet het nog laten bezinken. Ik kan het nog steeds niet geloven dat wij het streefbedrag hebben gehaald. Het maandenlang belangeloos werken is gewaardeerd door Suriname. Het werk is beloond. De geste van Staatsolie is buitengewoon en geweldig, maar Su Aid waardeert elke donatie, ook de Srd 1. Elk miljoen begint bij 1 cent.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten