donderdag 1 november 2018

Weer handgranaat achtergelaten bij Surinaams eethuis P & G Roti aan Bijlmerplein Amsterdam-Zuidoost

Eigenaar van P & G Roti zegt geen idee te hebben wat speelt


Rond drie uur vanochtend, donderdag 1 november 2018, werd bij de politie melding gedaan van een handgranaat die op het Bijlmerplein lag bij Surinaams eethuis P & G Roti. Daarop is de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) naar het plein in Amsterdam-Zuidoost gegaan om onderzoek te doen en de handgranaat daar weg te halen. Dit bberriichtenn onder meer de  ?Amsterdamse zender AT5, het Parool en De Telegraaf.

De melding is opvallend, omdat op precies dezelfde plek vorige week ook al een handgranaat werd gevonden. De eigenaar van de horecazaak waar de granaat voor de deur lag, reageerde toen geschokt. Ook buurtbewoners snapten niet hoe het kon dat er een handgranaat bij hun op het plein lag.

De politie onderzoekt opnieuw wat de aanleiding kan zijn voor de dreiging. De eigenaar van P & G Roti zegt geen idee te hebben wat speelt.



Burgemeester Femke Halsema moet nog besluiten of ze de eetzaak zal laten sluiten om de openbare orde te herstellen. Die kans lijkt groot.

Behalve voor P & G Roti werden vorige week ook granaten achtergelaten bij een hotel in de Korte van Eeghenstraat in Zuid en bij een bedrijfspand aan de Lemelerbergweg in Zuidoost. Of die zaken open mogen blijven, moet Halsema ook nog beslissen.

Die laatstgenoemde incidenten lijken los te staan van die op het Bijlmerplein.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten