donderdag 1 november 2018

Drie zwaargewonden door kappartij aan Groenhartweg, politieressort Rijsdijk

Slachtoffers zijn een moeder en haar zoontje (6) en 16-jarige dochter

60-Jarige verdachte aangehouden


Aan de Groenhartweg, politieressort Rijsdijk, in het district Para, heeft zich vanochtend, donderdag 1 november 2018, rond half vier een kappartij voorgedaan. Dat bericht de Ware Tijd. Een moeder en haar 6-jarig zoontje werden met kapverwondingen over het gehele lichaam met twee ambulances naar een ziekenhuis in Paramaribo vervoerd. 

Het voorlopig politieonderzoek wijst uit, dat de moeder met haar minderjarige kinderen, waaronder de 16-jarige dochter en de 6-jarige zoon, in hun woning lagen te slapen. De 60-jarige Guno T. is het  huis binnen gedrongen gewapend met een scherp voorwerp. Daarmee bracht hij de moeder en de twee kinderen kapverwondingen toe, zo meldt het Korps Politie Suriname.

Het 16-jarig meisje is vervolgens door T. ontvoerd. Na een zoekactie werd het meisje met zware verwondingen langs de weg aangetroffen. Het meisje werd met de ambulance afgevoerd naar het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, waar ook zij geopereerd moest worden en opgenomen is.

T. is om twee uur 's middags aangehouden door het Regio Bijstand Team Midden in samenwerking met de politie van ressort Rijsdijk in de nabije omgeving van het door hem geoccupeerd pand.


Het is nog niet duidelijk voor de politie waarom T. de woning is binnen gedrongen en waarom hij de moeder en haar twee kinderen kapverwondingen heeft toegebracht. Hij is een bekende van de politie. Volgens verklaring van buurtbewoners heeft de man nauwelijks twee weken geleden een woning in de buurt geoccupeerd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten