zondag 11 november 2018

Regionale vakbonden, lid van IndustriAll Global Union, bijeen in Paramaribo

Bijeenkomst georganiseerd door IndustriAll Global Union en C-47

Alcoa-kwestie in Suriname is een van de gespreksonderwerpen


Regionale vakbonden zullen onder auspiciën van IndustriAll Global Union in samenwerking met C-47 de komende week bijeenkomen in Paramaribo. Aan deze conferentie nemen alle Caribische vakbonden deel die zijn aangesloten bij de internationale organisatie, die wereldwijd 50 miljoen werkers vertegenwoordigt, verspreid over 140 landen. Het gaat om werknemers uit de metaal-, olie-, energie-, chemie- en mijnbouwsector en textiel industrie. Dit meldt Starnieuws vandaag, zondag 11 november 2018

C-47 is met haar vakbonden uit deze sectoren aangesloten bij deze organisatie.

Tijdens de bijeenkomst zal onder andere gesproken worden over de problemen waarmee lidbonden van IndusriAll Global Union in het Caribisch gebied te kampen hebben. Er zal ook aandacht besteed worden aan de Alcoa-kwestie in Suriname, maar ook aan de sluiting van de Olieraffinaderij en de Staalindustrie op Trinidad & Tobago. Over deze onderwerpen zullen standpunten worden ingenomen.

Verder zal ook als belangrijk issue worden behandeld de trends die de verschillende industrieën momenteel fundamenteel transformeren, onder andere Industry 4.0. (zogenaamde 4e industriële revolutie), energie transitie, veranderingen binnen de global supply chains. Deze trends hebben een enorme impact op de arbeidsomstandigheden in deze industrie wereldwijd, zegt C-47.

De conferentie begint morgen en wordt dinsdag afgesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten