zondag 11 november 2018

54-Jarige arbeider belandt onder gekantelde walsmachine op Oost-Westverbinding en overlijdt

Pedi Winiman bestuurde walsmachine tijdens werkzaamheden, ter hoogte van Rikanaubrug


De 54-jarige Pedi Winiman is donderdag tijdens werkzaamheden op de Oost-Westverbinding, ter hoogte van de Rikanaubrug in het district Marowijne, verongelukt. De politie van het ressort Moengo deed, na een telefonische melding dat een arbeider met een walsmachine in een goot was beland, de locatie aan, zo bericht het Korps Politie Suriname zaterdag 10 november 2018.

Bij aankomst werd het slachtoffer langs de weg aangetroffen. Hij vertoonde geen teken van leven. Een ingeschakeld arts stelde de dood vast.

Onderzoek wees uit, dat Winiman arbeider was van UCC (United Caribbean Contractors) en op de locatie was voor werkzaamheden. Hij bestuurde een walsmachine en was bezig langs de weg de greppels dicht te stampen waarin kabels waren gelegd. Hij moet te dichtbij een verlaging zijn gekomen, waardoor de walsmachine omkantelde en in de langs de weglopende goot belandde.

Winiman is vermoedelijk uit de walsmachine gesprongen, waardoor die op hem terechtkwam. Andere arbeiders die op dat moment voorbijkwamen schoten hem te hulp en bevrijdden hem van onder de machine. Uitwendig vertoonde zijn lichaam geen zichtbare letsels.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten