zondag 11 november 2018

Jogi (VHP): 'Mungra Medisch Centrum is geen aannemingsbedrijf’

MMC neemt renovatie van twaalf Bruynzeelwoningen in Nickerie op zich...


VHP-parlementariër Mahinder Jogi wenst opheldering over het recente besluit van Volksgezondheid-minister Antoine Elias om de renovatie van twaalf Bruynzeelwoningen in Nickerie via het Mungra Medisch Centrum (MMC) te laten doen. 'Het Mungra Medisch Centrum is geen aannemingsbedrijf en moet ook niet de functie van een aannemingsbedrijf gaan vervullen', zegt de volksvertegenwoordiger zaterdag 10 november 2018 in het Dagblad Suriname. 

Acht woningen mag Volksgezondheid gebruiken. Deze woningen zijn bestemd voor de Belastingdienst die via pendeldiensten werkzaamheden zal verrichten in Nickerie. Deze huizen zullen volgens Elias ervoor zorgen, dat er geen dure hotels betaald hoeven te worden voor specialisten die werk verrichten in MMC.

Jogi voert aan, dat de transparantie hierin totaal ontbreekt, omdat het te vaak voorkomt dat regeringslieden vreemde constructies bedenken om werken via partijvrienden uit te laten voeren. Zijn vermoedens worden nog groter, aangezien Elias ook nog eens ex-directeur is van het MMC.

'De betaling van dure hotels moet niet als dekmantel worden gebruikt. MMC kan een project wel financieren, maar zij is geen aannemer. Waar zijn de Comptabiliteitswet en de Aanbestedingswet? Wie heeft precies gerenoveerd en voor welk bedrag? Hoe toets ik of er niet een njang hierop is gemaakt en het MMC onnodig veel meer heeft moeten uitgeven? Er zijn regels in dit land en wij moeten ons houden aan deze regels , aldus de politicus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten