zondag 11 november 2018

Amerikaans ziekenhuis marineschip Comfort in Peru om gezondheidszorg te bieden

Bijna 1.000 man/vrouw medisch personeel arriveert in Paita om standaardprocedures uit te voeren


Het Amerikaanse marineschip Comfort is in Peru als onderdeel van een 11 weken durende missie in Zuid- en Midden-Amerika. Bijna duizend man/vrouw medisch personeel arriveerde in Paita in het noordwesten van Peru om standaardprocedures uit te voeren, aldus het persbureau UPI.

De reizen, gecoördineerd door het US Southern Command, zijn ontworpen om medische en hulpmissies te bieden aan gebieden in nood in partnerlanden in heel Latijns-Amerika.


'We hebben een ongelooflijk robuust team met een breed scala aan medische diensten', zei kapitein Kevin Buckley, commandant van de 'Medical Treatment Facility' aan boord van Comfort, in een persbericht.


'Terwijl Comfort deze week in Paita is, zullen medische eenheden preventieve medicamenteuze behandelingen, optometrie, dermatologie, gezondheid van vrouwen, vrouwen gezondheidszorg, medicijnen voor volwassenen, kindergeneeskunde en tandheelkundige en chirurgische screeningen leveren aan duizenden patiënten.'


Andere haltes zijn Honduras, Ecuador en Colombia. De Comfort was in Colombia om te helpen met de Venezolaanse migrantencrisis, omdat Colombia dagelijks gemiddeld 5.000 Venezolaanse vluchtelingen ontvangt. 'Het is absoluut een humanitaire missie', zei de Amerikaanse minister van Defensie Jim Mattis over de Colombia reis, volgens een bericht van Associated Press. 'We gaan waar de nood het grootst is', voegde Mattis eraan toe.



(Suriname Mirror/Peru Reports/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten