maandag 5 november 2018

President Bouterse ontvangt eindelijk bestuur Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst

(Bron foto: NII)
Leden BBGO eisen uitvoering Staatsbesluit Welvaartsvaste Pensioenen van 2015


President Desi Bouterse ontvangt vandaag, maandag 5 november 2018, het bestuur van de Bond Belangen Behartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO). Gepensioneerde ambtenaren ontvangen op de 15e van de maand hun pensioen. Als Eugéne van der San, directeur Bestuurs- en Administratieve Aangelegenheden van het Kabinet van de President, zijn positie wil behouden, moeten op deze dag de waardevaste pensioenen worden uitbetaald. De haalbaarheid hiervan zal vandaag in het gesprek dat de president heeft moeten blijken, aldus Starnieuws.

'Ik maak me er sterk voor dat dit binnen een maand wordt uitgevoerd. Als het niet wordt uitgevoerd, hoeft u mij niet meer te zien als directeur van het kabinet, want dan bedank ik', zei Van der San, die een petitie van de BBGO, in ontvangst nam, vrijdag.

Het Nationaal Informatie Instituut (NII) meldt gisteren, dat de directeur verder zijn huiswerk heeft gemaakt. Er is een afspraak gemaakt met de president die verder van gedachten zal wisselen met de vertegenwoordigers van de BBGO.

Volgens Van der San is tussen 55 en 60% van de gepensioneerde ambtenaren reeds ingepast in de nieuwe loonreeks. Dit houdt technisch gezien in, dat niet iedereen op 15 november een waardevast pensioen kan krijgen.

Van der San had vrijdag een onderhoud met het bestuur van de BBGO waarbij ook aanwezig was de directeur van het Pensioenfonds Suriname, Michael Miskin. Er is verder gesproken over de ingediende petitie. Bondsvoorzitster Renate Wouden heeft aangegeven, dat de leden geëist hebben dat er uitvoering wordt gegeven aan het Staatsbesluit Welvaartsvaste Pensioenen uit 2015. Van der San heeft ook afgestemd met minister Gillmore Hoefdraad van Financiën over deze kwestie.

In elk geval zit het uitbetalen van pensioenen met terugwerkende kracht er niet bij binnen een maand. Hoefdraad heeft namens de regering ruimte gevraagd om de salarissen met terugwerkende kracht (twk) aan ambtenaren en gepensioneerden, gefaseerd uit te betalen. Eind november doet hij een uitgewerkt voorstel over de uitbetaling van de twk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten