maandag 5 november 2018

NPS-voorzitter Rusland verfoeit populistisch beleid van de regering Bouterse

Rusland installeert het op 12 oktober gekozen bestuur afdeling Paramaribo 


Afdelingsvoorzitter Plein: 'Wij moeten alles in het werk stellen om de verkiezingen van 2020 te winnen’


Voorzitter Gregory Rusland van de Nationale Partij Suriname (NPS) heeft vrijdag in partijcentrum Grun Dyari te Paramaribo het op 12 oktober gekozen bestuur van de afdeling Paramaribo geïnstalleerd. Herkozen voorzitter Ivanildo Plein: ‘Wij hebben nu de erkenning van het hoofdbestuur en kunnen vol aan de slag. Wij moeten alles in het werk stellen om de verkiezingen van 2020 te winnen’. Dit bericht het Dagblad Suriname maandag 5 november 2018.

Plein legde de nadruk op het herenigen van de NPS. Het is volgens hem nodig dat iedereen, die ooit deel van de NPS heeft uitgemaakt, huiswaarts keert om zaken uit te praten en samen verder te gaan om Suriname uit ‘de goot waarin zij zit, te halen’.

‘Er is veel werk aan de winkel. Aspirant propagandisten worden opgeroepen om zich aan te melden en in georganiseerd verband op te treden. Het NPS-kantoor is op werkdagen van 09.00 – 16.00 uur geopend. De NPS streeft ernaar om landelijk mee te doen aan de verkiezingen. Er wordt naar toegewerkt naar dat alle afdelings- en onderafdelingsbesturen voltallig zijn. Er zal gescreend worden om infiltratie te voorkomen’, aldus Rusland en Plein in hun toespraken.

De motivatietoespraak van NPS-voorzitter Gregory Rusland aan het adres van het nieuw aangetreden bestuur van de afdeling Paramaribo hield onder andere in, dat er gewerkt wordt aan een goed gedragen beleid. Volgens beide politieke leiders genieten herstelwerkzaamheden binnen de structuren ruime aandacht. Voorzitter Rusland benadrukte, dat de organisatiewijze van de NPS- afdelingen in de districten niet verschilt met die van afdeling Paramaribo. De NPS-boodschap is landelijk.

Gaandeweg de installatiebijeenkomst werd wantrouwen uitgesproken aan het adres van de regering. Het verwijt luidt: ‘De regering komt overeenkomsten en afspraken niet na’. Als schoolvoorbeeld werden de acties van de gepensioneerden, die deel uitmaken van Bond voor Belangenbehartiging van Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO), genoemd. Deze groep komt op voor het toebedeeld krijgen van ‘het rechtmatige deel van de nationale verworvenheden’.

Rusland verfoeide het populistisch beleid van de regering. Volgens de spreker zal hiermee getracht worden om net als bij de verkiezingen van 2015 het volk te bedonderen. De NPS acht het volgens haar voorzitter niet uitgesloten, dat de regering na de verkiezing van 2020 gaat vertellen dat de toestand precairder is dan in 2015. Deze regering heeft naast het niet nakomen van afspraken veel geld opgemaakt.

‘Ze lenen geld als gekken en zadelen Suriname op met enorme schulden. Het roer van het land werd in 2010 overgedragen met een schuld van 3 miljard Srd. Na acht jaren NDP-bewind bedraagt de schuld 20 miljard Srd. Komt bij kijken, dat op de begroting voor 2019, die nu in behandeling zal worden genomen, de schuld 15 miljard Srd bedraagt. Daartegenover staat een inkomen van 6 miljard. Er zal dus nog 7 miljard Srd geleend worden. En ze gaan er zo luchtig mee om.’ 

Het onderzoek vanuit het parket van de procureur-generaal naar de beschieting van het hoofdkwartier van de NPS is gaande. Uit doorgaans betrouwbare bron is vernomen, dat de auditeur-militair zijn bevindingen al heeft voorgelegd aan de procureur-generaal, aldus gehoord in de wandelgangen van NPS. Inmiddels zijn de militairen, die waren gestationeerd bij het drinkgelag van waaruit geschoten werd, verwijderd van die locatie. 

‘De NPS is aangeslagen door de intimidatie. Wij hebben de schok nog niet verwerkt. Er worden zichtbare veiligheidsmaatregelen getroffen. Het parkeren op het partijterrein geschiedt thans ordelijker, met de neus naar voren. De voertuigen worden zodanig geparkeerd dat bij eventuele calamiteiten, zonder draaien of keren, weggereden kan worden. Dit is een standaardmaatregel, een goede ontwikkeling die uit veiligheidsoverweging, overal toegepast kan worden’, werd opgemerkt door een partijlid, dat zich verrast toonde over de ingevoerde parkeerwijze bij de NPS.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten