maandag 5 november 2018

Nieuw offshore olieplatform het grootste in Mexico gebouwd in 10 jaar

Recente ontdekking van reserves met maximaal 180 miljoen vaten ruwe olie in ondiepe wateren in Golf van Mexico zal productie stimuleren


Het grootste offshore olieplatform dat in 10 jaar tijd in Mexico werd gebouwd, verliet de haven van Altamira, Tamaulipas donderdag 1 november 2018 op weg naar Campeche Bay. Het ondiepwaterplatform van US $ 454 miljoen, genaamd PB-ABKATUN-A2, is volledig gebouwd in Tamaulipas door het Amerikaanse ingenieursbureau McDermott voor het staatsoliemaatschappij Pemex. 

Tijdens een ceremonie bij vertrek van het nieuwe platform zei Tamaulipas-gouverneur Francisco García Cabeza de Vaca, dat de staat de grootste begunstigde iss van de energiehervormingen die door de federale overheid zijn geïntroduceerd. 'We hebben de grootste gas- en olievoorkomens, de grootste ondiepwater-, diepwater- en ultradiepwaterafzettingen in de Golf van Mexico en dit soort projecten zal nog steeds plaatsvinden in Tamaulipas', zei hij.

García legde uit, dat 40% van een voorspelde investering van US $ 2 miljoen in nieuwe energieprojecten naar de noordelijke grensstaat zal gaan. Het leiderschap van Tamaulipas in de petroleumsector, de nabijheid van de oliemarkt in de Verenigde Staten, de beschikbaarheid van reeds opgeleide gespecialiseerde arbeidskrachten en groeiende infrastructuur maken de staat een aantrekkelijke plaats om te investeren, zei hij.

'We zijn gezegend door alle natuurlijke rijkdom die we hebben, vooral in fossiele brandstoffen, maar het beste dat deze geweldige staat heeft, zijn de mensen, werkende mensen zoals jij, die het mogelijk hebben gemaakt voor dit platform om vandaag de zee op te gaan', vertelde García ingenieurs en arbeiders die aan het project hebben gewerkt.

De olieproductie in Mexico is al meer dan een decennium in verval, maar de recente ontdekking van reserves met maximaal 180 miljoen vaten ruwe olie in ondiepe wateren in de Golf van Mexico zal naar verwachting de productie stimuleren.

De verkozen president López Obrador heeft beloofd de energiesector 'te redden' en een einde te maken aan de afhankelijkheid van olie-import. Onder zijn plannen voor de olie-industrie zijn de bouw van een nieuwe olieraffinaderij aan de kust van Tabasco en een upgrade van de zes bestaande.

(Suriname Mirror/Mexico News Daily/El Economista)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten