maandag 5 november 2018

Omwonenden vuilstort Ornamibo na rookoverast nu al dagen geteisterrd door vliegenplaag

(Bron foto: iStock)
'Ik kan nu niet eens koken, als je de pot openmaakt, komen die vliegen aan de boel zitten'


Een vliegenplaag teistert al enkele dagen bewoners in de omgeving van vuilstortplaats Ornamibo. De oorzaak is niet bekend, maar de bewoners van twee woningen in de straat die leidt naar de vuilstortplaats, zitten met de handen in het haar, zo bericht de Ware Tijd vandaag, maandag 5 november 2018. 

Maikel Sabajo, die op ongeveer vijftig meter van de vuilstortplaats woont, denkt dat de plaag het gevolg is van de brand die vorige maand ruim een week heeft gewoed op de vuilstort en zorgde voor enorme rookoverlast in Wanica en Paramaribo. 'Ik kan nu niet eens koken. Als je de pot openmaakt, komen die vliegen aan de boel zitten. Voorlopig koop ik eten.'

Sabajo, die de ramen en deuren niet open kan doen door de vliegenplaag, zegt dat zelfs insectenspray gebruiken geen soelaas biedt. Een winkelier aan de Mahadjan Adhinweg zegt, dat hij geen vliegen in de winkel krijgt, omdat hij insecticiden gebruikt. Voor zijn winkel is het een ander verhaal. Op enkele dozen voor het pand heeft hij een middel gezet waardoor een zwerm blijft vastkleven en een wisse dood sterft. Het restaurant naast de winkel heeft de deuren al enkele dagen gesloten vanwege de vliegen.

Mahinder, die te Houttuin woont, hoopt dat er gauw wordt ingespeeld op de nieuwe situatie. 'Ik heb mijn ramen op slot gedaan en het huis blijft potdicht. Zo krijg ik die vliegen niet binnen.' Ook spuit hij met insecticiden, 'Maar, zodra dat alles vervliegt, is het een ramp.' 

Districtscommissaris Audrey Hankers beweert niet op de hoogte te zijn. Ze verzekert de assistentie van het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg in te roepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten