zaterdag 17 november 2018

Misiekaba (NDP) en Breeveld (DOE) pleiten voor renovatie mensonvriendelijke werkruimten CBB

'Ik bewonder de mensen die daar werken, ik denk dat zij extra vitamine moeten gebruiken'


De Assembleeleden André Misiekaba (NDP) en Carl Breeveld (DOE) pleiten voor de dringende renovatie van de ruimten in het gebouw van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB), waar alle aktes van de samenleving worden opgeslagen. Deze ruimten zijn volgens hen mensonvriendelijk. 

'Ik vraag de aandacht van de regering om er werk van te maken om die ruimten waar de aktes van de burgerij worden opgeslagen, dringend te renoveren. Op verschillende plekken hangt het plafond los en ik praat over de aktes, ‘den papira san ey regel a libi fu unu’. Die ruimten zien er deplorabel uit, ik kan het niet anders benadrukken. De regering moet een manier vinden om geld vrij te maken om te beginnen met de renovatie van die ruimten en die afdeling', aldus Misiekaba zaterdag 17 november 2018 op Starnieuws.

'We hebben de mogelijkheid gehad om ook te komen in de ruimten waar de registers zijn, ik bewonder de mensen die daar moeten werken. Ik denk dat zij extra vitamine moeten gebruiken, vanwege het feit dat zij met een muffe omgeving te maken hebben. Ik denk niet dat het goed is voor de gezondheid van de mensen', merkt Breeveld op.

'Ik zie die mensen daar werken met die oude registers en ik wil pleiten voor hun werkomstandigheden. We moeten mensen op een waardige manier op een waardige plek hun werk laten doen. We willen gezonde Surinamers en geen zieke Surinamers, dus laten we daarnaar gaan kijken. De staat van de plekken waar zulke belangrijke documenten zich bevinden, daar moeten wij heel serieus naar kijken', stelt Breeveld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten