zaterdag 17 november 2018

Bijna exact een jaar na verdwijning is Argentijnse onderzeeër ARA San Juan gevonden

Argentijnse marine bevestigt vondst op 800 meter diepte, zo’n 1.500 kilometer voor kust Comodoro Rivadavia

Het is nog niet bekend of en hoe de onderzeeër naar de oppervlakte kan worden gehaald


Bijna exact een jaar na zijn verdwijning is de Argentijnse onderzeeër ARA San Juan mogelijk teruggevonden. Dit melden media in Argentinië. De marine heeft vandaag, zaterdag 17 november 2018, de vondst hebben bevestigd.


De ARA San Juan verdween op 15 november 2017 na een explosie aan boord in het zuidelijke deel van de Atlantische oceaan, zo'n 400 kilometer uit de Argentijnse kust. Het schip had 44 opvarenden. De speurtocht naar het schip is al die tijd doorgegaan.

Zaterdagmorgen vond een op afstand bestuurbaar voertuig van het Noorse onderzoeksschip Seabed Constructor de duikboot.

De ARA San Juan werd gevonden op achthonderd meter diepte, zo’n vijfhonderd kilometer voor de kust van de Argentijnse stad Comodoro Rivadavia in de Zuidelijke Atlantische Oceaan. In dat gebied verdween de onderzeeër vorig jaar ook.

De Seabed Constructor, die ook meedeed in de zoektocht naar het neergestorte Maleisische vliegtuig MH370, vaart voor het Amerikaanse bedrijf Ocean Infinity. Dat zocht in opdracht van de Argentijnse regering sinds september naar ARA San Juan. Volgens Argentijnse media ontvangt het bedrijf 7,5 miljoen dollar voor het vinden van de duikboot.

Het is nog niet bekend of en hoe de onderzeeër naar de oppervlakte kan worden gehaald.


(Suriname Mirror/La Nacion/Twitter/ANP/La Tercera/ABC News/AD)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten