zaterdag 17 november 2018

Nog geen compleet financieel plaatje van HNO, Curaçao

'Overzicht ontvangsten en uitgaven geeft in alle van materieel belang zijnde aspecten juist beeld’


Door de keuze van Sona om het HNO-project voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis op kasbasis te verantwoorden, is geen rekening gehouden met eventuele toekomstige vorderingen, claims, disputen en verwachte meerkosten. Dat melden de overheidsaccountants van Soab in een schrijven van begin november aan minister Suzy Camelia-Römer (PIN) van Gezondheid. 

Het Antilliaans Dagblad schrijft vandaag, zaterdag 17 november 2017, dat de redactie deze documenten heeft ingezien.

Over Soab meldde Sona begin deze week in het perscommuniqué: Soab bevestigt dat de financiële administratie van Sona voor HNO helemaal op orde is, dat de verantwoordingen van 2013 tot en met 2016 zijn beoordeeld en dat de financiële administratie een getrouwe weergave biedt.

In de controleverklaring aan de minister meldt Soab zelf, dat het overzicht van ontvangsten en uitgaven, gebaseerd op de door Sona ingediende financiële verantwoordingen, ‘in alle van materieel belang zijnde aspecten een juist beeld geeft’.

Soab voegt er direct aan toe dat eventuele toekomstige vorderingen, claims, disputen en verwachte meerkosten ‘buiten beschouwing zijn gebleven’ bij de oordeelsvorming door de overheidsaccountants. Dit komt, aldus Soab, door de hantering door Sona van de kasbasis als uitgangspunt voor de verantwoording en controle. 'Verwacht mag worden dat deze elementen uiteindelijk een materiële impact zouden kunnen hebben op de uitgaven en ontvangsten van het HNO-project', aldus de controlerend registeraccountant in het schrijven aan de minister van Gezondheid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten