zondag 18 november 2018

Aangifte van verkrachting tegen ondernemer Ruben ‘Ben’ Olivieira

(Bron foto: Facebook)
27-Jarige Xiomara Thompson vanuit Nederland gekomen om aangifte te doen

'Ik heb mijn verhaal gedaan en dat heeft de politie opgenomen, nu kunnen ze daarmee aan de slag'


Bij het Korps Politie Suriname is vrijdag aangifte gedaan tegen ondernemer Ruben ‘Ben’ Olivieira wegens verkrachting door de 27-jarige Xiomara Thompson, die speciaal daarvoor uit Nederland is gekomen. Olivieira zou haar zo’n veertien jaar geleden, toen ze dertien jaar oud was, hebben verkracht. Thompson is urenlang verhoord door politieagenten van de afdeling Jeugdzaken, aldus de Ware Tijd zaterdag 17 november 2018. 

Eind vorige maand berichtte de Ware Tijd over de beschuldiging tegen de ondernemer. Olivieira had toen in de media gedreigd een rechtszaak tegen de krant en het vermoedelijke slachtoffer te zullen aanspannen wegens smaad.

'Ik ben super opgelucht dat het eindelijk is gedaan en ik het nu aan de autoriteiten kan overlaten om dat verder af te handelen. Ik ben blij dat het voorbij is', zegt Thompson 'Ik heb mijn verhaal gedaan en dat heeft de politie opgenomen. Nu kunnen ze daarmee aan de slag. Het is nu afwachten.'

Thompson verklaarde eerder, dat Olivieira haar destijds had benaderd met het verhaal dat hij haar kon begeleiden als ze een carrière als fotomodel ambieerde. Op een gegeven moment ging ze met hem mee in de auto en belandden ze in één van zijn appartementen. Daar zou ze door de ondernemer zijn verkracht. Olivieira heeft dit ontkend. Hij beweert een liefdesrelatie te hebben gehad met Thompson.

Nadat de Ware Tijd melding maakte van de verkrachtingsbeschuldiging doken er op social media talrijke belastende beschuldigingen op tegen deze man. Onderzoek van de krant eerder deze week bracht aan het licht dat een aangifte van een aantal vrouwen tegen Olivieira in 2012 wegens seksueel molest in de doofpot is beland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten