zaterdag 17 november 2018

Topambtenaar die gewoon in Nederland woonde, incasseert forse buitenlandvergoeding voor paar dagen Curaçao

(Bron foto: Algemene Bestuursdienst)
Henk Brons was in de laatste negen maanden maar 18 dagen op zijn post in Curaçao


Een topambtenaar die feitelijk gewoon in Nederland woonde, heeft dit jaar een netto buitenlandvergoeding toegekend gekregen van 41.745 euro. De topambtenaar was in de laatste negen maanden maar 18 dagen op zijn post in Curaçao. Dat meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken na vragen van de NOS, aldus RTL-Z vandaag, zaterdag 17 november 2018.

Het gaat om Henk Brons, die vanaf 2015 de Nederlandse vertegenwoordiger was op Aruba, Curaçao en Sint-Maarten. Brons kreeg de vergoeding toen hij naar Curaçao verhuisde. In september 2017 kreeg hij er een tweede functie bij, hij werd ook waarnemend directeur Koninkrijksrelaties op het ministerie in Den Haag. Hij verhuisde daarvoor terug naar Nederland.

Die vergoeding van 41.000 euro komt boven op het onbelaste salaris van Brons, in 2017 was dat 181.000 euro. Van dit bedrag hoefde hij ook geen huur, gas, water en licht voor zijn ambtswoning op Curaçao te betalen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken gaf toestemming voor de financiële regeling. Dat is volgens de NOS in strijd met de interne richtlijnen. Zij laten weten, dat Brons een dubbelfunctie bekleedde en dat hij dat naar volle tevredenheid heeft gedaan. Volgens verantwoordelijk minister Kajsa Ollongren is er in dit geval vanwege de dubbelfunctie, een uitzondering gemaakt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten