donderdag 25 oktober 2018

Voormalig hoofd Douane Jules Ilario terug bij het Korps Politie Curaçao

(Bron foto: Jeu Olimpio/Antilliaans Dagblad)
Ilario gaat te zijner tijd het managementteam van de politie versterken


Voormalig hoofd van de Douane Jules Ilario is sinds afgelopen maandag terug bij het Korps Politie Curaçao. Ilario begint met een omschreven takenpakket, maar zal uiteindelijk het managementteam van de politie versterken. Die aanvulling is broodnodig, want in plaats van vijf managers, geven alleen de korpschef en zijn plaatsvervanger leiding aan de politie. Dat zegt Korpschef Mauricio Sambo donderdag 25 oktober 2018 in het Antilliaans Dagblad

Nadat de noodzaak tot versterking van het team enkele maanden is besproken met minister van Justitie Quincy Girigorie (PAR), volgde in augustus een eerste gesprek met Ilario. Hij zal in eerste instantie worden ingezet op een aantal specifieke terreinen, zoals de herijking van het inrichtingsplan van de politie en de invoering van buurtregisseurs in de wijken.

Sambo: 'De benoeming in het managementteam volgt pas na afronding van een formeel traject, maar dat is het doel.'

De korpschef verwacht niet dat de problemen die Ilario had met het douanepersoneel nog zullen opspelen in zijn nieuwe functie bij de politie. Minister Girigorie benadrukte dinsdag tijdens een vergadering van de Centrale Commissie in de Staten niet te twijfelen aan de integriteit van Ilario, omdat daartoe geen aanleiding is na een uitgebreid onderzoek dat minister Kenneth Gijsbertha (MAN) van Financiën heeft laten doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten