donderdag 25 oktober 2018

Hakrinbank presenteert haar halfjaarlijkse verslag 2018

Sheorajpanday, commercieel directeur, niet ontevreden over gerealiseerde bedrijfsresultaten, ondanks iets mindere financiële resultaten


De geconsolideerde winst vóór belastingen over het afgelopen half jaar van de Hakrinbank bedroeg Srd 23.0 miljoen, een afname van 21,0% ten opzichte van de overeenkomstige periode van 2017. De afname werd veroorzaakt door de daling van de interestmarge en het resultaat uit financiële transacties, evenals door gestegen kosten, onder andere verband houdende met de aangehouden euro geldzending. Dit meldt de bank in het halfjaarlijkse verslag 2018 dat woensdag is uitgekomen, aldus Starnieuws donderdag 25 oktober 2018.

Het verslag bevat informatie over de Surinaamse economie en het verloop van zaken binnen de Hakrinbank en haar dochterondernemingen de Nationale Trust- en Financierings Maatschappij NV en Hakrinbank Real Estate NV. Het geconsolideerde balanstotaal steeg in het eerste halfjaar 2018 met 5,7% tot Srd 4.38 miljard. De geconsolideerde kredietverlening steeg met slechts 0,5% tot Srd 1.57 miljard, vanwege beperkte uitzettingsmogelijkheden die voldeden aan de acceptatiecriteria.



'Op grond van de gerealiseerde resultaten in de eerste helft van 2018 en rekening houdende met de ontwikkeling van onze BIS solvabiliteitsratio, heeft de Raad van Commissarissen na overleg met de directie besloten geen interim-dividend uit te keren.'

De koers van het aandeel Hakrinbank NV op de Surinaamse Effectenbeurs bleef in het eerste halfjaar 2018 onveranderd op Srd408.

'Begin juli heeft de minister van Financiën de bank per brief geïnformeerd dat de regering voornemens is om de verkoop van haar aandelen in de Hakrinbank in de tweede helft van 2018 te effectueren. Wij zullen de volledige ondersteuning geven hieraan, teneinde dit voornemen te helpen realiseren.'

Per eind september is Jim Bousaid, na een dienstverband van circa 35 jaren bij de Hakrinbank, waarvan de laatste 16 jaren als algemeen directeur, met pensioen gegaan. De directie wordt thans gevormd door de heer Rafiek Sheorajpanday, commercieel directeur, tevens waarnemend algemeen directeur en Magalie Keerveld, financieel directeur. De Hakrinbank zegt dat onder leiding van Bousaid belangrijke mijlpalen bereikt en is flink gegroeid. Er zal begin november een afscheidsreceptie voor zakenrelaties gehouden worden, om Bousaid op gepaste wijze uit te zwaaien.
 
Sheorajpanday geeft aan niet ontevreden te zijn over de gerealiseerde bedrijfsresultaten, ondanks de iets mindere financiële resultaten. Hij is bijzonder verheugd met de introductie van Hakrinbank Online Payments, waarmee enerzijds het betaallandschap in Suriname naar een hoger niveau is gebracht, en anderzijds kan HOP een sterke impuls geven aan de ontwikkeling van e-commerce in Suriname.

Ook is een aanvang gemaakt met de introductie van Hakrinbank Easy Request dat de verstrekking van consumentenkredieten vergemakkelijkt. Dit faciliteert de verkopen van de bedrijfsklanten van de Hakrinbank, en vergroot het gemak voor de consument, zegt de bank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten