donderdag 25 oktober 2018

Minister Ferrier: ‘Meldpunt Kindermishandeling Coronie spoedig operationeel'

Bewindsvrouwe reageert op verzoek NDP-parlementslid Joan Wielzen

Wielzen: 'We krijgen steeds meer zaken als verwaarlozing en kindermishandeling, die in allerlei vormen voorkomen'


Minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft beloofd dat het ‘Meldpunt Kindermishandeling Coronie’ spoedig operationeel zal zijn. Ze willigt hiermee een recent verzoek in van NDP-parlementslid Joan Wielzen. 'Wij weten dat kindermisbruik ergere vormen aanneemt in Coronie. We krijgen steeds meer zaken als verwaarlozing en kindermishandeling, die in allerlei vormen voorkomen, zegt het Assembleelid, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 25 oktober 2018.

Wielzen heeft deze kwestie ook in De Nationale Assemblee besproken. Ze stelt, dat er in Coronie geen opvang is voor kinderen die zich zouden moeten melden bij het meldpunt. 'Ze worden geplaatst in Nickerie of Paramaribo.' Wielzen moest haar taak als counselor van het meldpunt opgeven, toen ze op 23 januari dit jaar Assembleelid werd.

Het Assembleelid weet, dat de toenmalige minister van Justitie en Politie, Jennifer van Dijk-Silos, een sollicitatieoproep had geplaatst om mensen te werven. 'Maar, we hebben niets meer gehoord, want kort na de oproep is ze vertrokken als minister.' Van Dijk-Silos kreeg op 22 maart 2017 eervol ontslag van de president.

Wielzen vraagt ook aandacht voor het probleem van vijftien scholieren uit Coronie die op de middelbare school in Nickerie zitten. Zij kunnen door gebrek aan vervoer op zaterdagen niet naar school, waardoor ze lessen missen.

Wielzen maakt zich ook zorgen over leerkrachten die verder willen studeren. Ze stelt voor dat docenten naar Coronie gaan. 'Als wij de opleidingen in het verleden gehad hebben, waarom kan het nu niet meer?' Het parlementslid vraagt de overheid om mogelijkheden te bekijken om de leerkrachten via internet te laten studeren, omdat de infrastructuur beschikbaar is. 'Telesur heeft een geweldig ICT-centrum met de beste internetverbinding aan de gemeenschap van Coronie beschikbaar gesteld en wij moeten daarvan gretig gebruik maken.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten