donderdag 25 oktober 2018

Chinese ambassadeur wijst in gesprek met minister Getrouw op verspreiding nepnieuws over China

(Bron foto: NII)
'Kwaadwilligen buiten Suriname gooien bewust nepnieuws de ether in om China in kwaad daglicht te plaatsen'

Minister Getrouw: 'Suriname is heel alert op valse berichten die verspreid worden, daar hoeft de ambassadeur zich geen zorgen over te maken'


De ambassadeur van China in Suriname, Lui Quan, heeft het fenomeen ‘nepnieuws’ aangekaart tijdens een beleefdheidsbezoek aan minister Stuart Getrouw van Justitie & Politie. 

Tijdens dit bezoek hebben beide hoogwaardigheidsbekleders de verdere samenwerking tussen Suriname en China besproken. De ambassadeur ging ook in op 'nepnieuws en leugens die kwaadwilligen buiten Suriname bewust de ether in gooien om China in een kwaad daglicht te plaatsen.' De bedoeling zou zijn de met Suriname en andere ontwikkelingslanden, waarmee China samenwerkt, te verstoren.

'Minister Getrouw zegt, dat Suriname heel alert is op valse berichten die verspreid worden. Daar hoeft de ambassadeur zich geen zorgen over te maken. De relatie tussen China en Suriname blijft naar zijn zeggen recht overeind', meldt het Nationaal Informatie Instituut (NII) vandaag, donderdag 25 oktober 2018. Suriname laat zich niet van de wijs brengen.

Volgens Getrouw wordt uitgekeken naar uitbreiding van de samenwerking. Hetzelfde geldt de technische ondersteuning van China bij de uitvoering van projecten. De Chinese overheid staat klaar om haar ondersteuning te bieden bij de verdere realisering van onder meer het digitale camerabeveiligingsproject. Het project is reeds gestart in de binnenstad van Paramaribo. De rest van Paramaribo en ook Wanica volgen binnenkort.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten