donderdag 25 oktober 2018

Breeveld (DOE) wil van regering weten wat ondernomen is en wordt tegen wildgroei bouwsels op bermen

Assembleelid wenst ook opheldering komst apotheek in mall dichtbij Hermitage Mall waar een apotheek is...


Assembleelid Carl Breeveld (DOE) vraagt donderdagmiddag 25 oktober 2018 via de media in een open brief aan de regering aandacht voor de berm in de omgeving van de Albergaschool. Hij kwam in tijdnood in De Nationale Assemblee om een en ander aan te kaarten. Ook wil hij weten hoe het mogelijk is, dat in een mall op nauwelijks 100 meter verwijderd van de Hermitage Mall een apotheek wordt opgezet. In de Hermitage Mall is namelijk al een apotheek. 

De tekst van de open brief van Breeveld: 

'Helaas was vandaag mijn spreektijd voorbij tijdens het agendapunt 'Ingekomen stukken', waardoor ik het volgende niet aan de orde kon stellen. Ik maak gebruik van de media om de regering te vragen met spoed hier aandacht aan te besteden. 

Naar aanleiding van ingekomen stukken 18-1614 over problemen bij de vestiging van een onderneming op de berm in de omgeving van de Albergaschool en 18-4445 over ondernemingen opgezet op de berm van de Lala Rookhweg, wilde ik weten wat het resultaat is van de maatregelen die de regering zou nemen i.v.m. met de wildgroei die zich op dit vlak voltrekt. 

In een eerdere DNA-vergadering werd onder meer door de regering aangegeven, dat alle vergunningsaanvragen on hold zouden worden gezet. Wat is de status nu? Wij zijn geenszins tegenstanders van het stimuleren van ondernemerschap. Integendeel, deze branche in onze samenleving creëert o.m. werkgelegenheid. Dit weekend wordt de United Business Beurs gehouden, waar we volledig achter staan. Waar we ons echter tegen verzetten, is de chaos die ontstaat door her en der van alles op te zetten en vergunningen die daarbij verstrekt worden. 

De planning is onvoorspelbaar, omdat die er - naar onze mening - duidelijk ontbreekt. We missen een degelijke uitvoering van de Planwet en de ruimtelijke ordening. 

Een belangrijke vraag in het verlengde hiervan is dat hoe het mogelijk is dat in een mall op nauwelijks 100 meter verwijderd van de Hermitage Mall een apotheek wordt opgezet. In de Hermitage Mall is er namelijk reeds een apotheek gevestigd. Wat is dan het beleid van de regering ten aanzien hiervan? 

Bovendien is de vraag aan de regering of de op te zetten apotheek over een vergunning beschikt en of er officieel toestemming is van de instanties ressorterend onder het ministerie van Volksgezondheid? De vestiging van de Mall waar de apotheek in wordt opgezet, was lange tijd al een discutabele kwestie, waarbij buutbewoners bij herhaling hun stem hebben laten horen. Vanwege gebrek aan duidelijk beleid rond ruimtelijke ordening en handhaving ging alles gewoon door, waarbij het erop leek, alsof overheids ambtenaren die geroepen zijn het algemeen belang voorop te stellen, steeds de zijde van een bepaalde groep kozen. 

Ik verwacht duidelijke antwoorden van de regering op het bovenstaande.

Paramaribo, 25 oktober 2018 
Carl Breeveld Lid van De Nationale Assemblee'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten