donderdag 25 oktober 2018

'Afschaffen ‘eigen bijdrage’ van 1 gulden op recept gaat ernstige gevolgen hebben voor apotheken op Curaçao'

'Die ene gulden is een noodzakelijk onderdeel van het inkomen van de apothekers'


Als de ‘eigen bijdrage’ van 1 gulden op een recept afgeschaft wordt, zal dit ernstige gevolgen hebben voor de apotheken (botika’s) op Curaçao. Die ene gulden is namelijk een noodzakelijk onderdeel van het inkomen van de apothekers. Dat zegt Ben Bolhuis, eigenaar van Botika Brievengat, donderdag 25 oktober 2018 in het Antilliaans Dagblad.

Als dit alleen afgeschaft wordt voor de gepensioneerden die enkel afhankelijk zijn van de Algemene Ouderdomsverzekering (AOV) zal het effect mogelijk minder groot zijn. Het gaat volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB) om 10.290 gepensioneerden.

Het moet Bolhuis overigens van het hart dat er nogal wat verwarring bestaat over wat in de media, door politici en de bevolking ‘de receptregelvergoeding’ wordt genoemd.

De discussie hierover werd vorige week door Statenlid Giselle Mc William (MAN) aangezwengeld en ook de partij PIN van de minister van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN), Suzy Camelia-Römer, heeft gereageerd. Daarbij is door beide partijen (MAN en PIN) de wens uitgesproken de gulden die elke SVB-patiënt voor een recept moet betalen, geëlimineerd wordt voor gepensioneerden die alleen van een AOV afhankelijk zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten