donderdag 25 oktober 2018

Bond van Berenstein bij CBvS met glans winnaar referendum Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname

CBWO onder leiding van Berenstein vergaart 120 stemmen

Algemene Bond voor Bankpersoneel in Suriname grote verliezer met slechts 23 stemmen


De leiding van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) krijgt vandaag, donderdag 25 oktober 2018, een brief van vakbondsleider Robby Berenstein om ontvangen te worden. Het bestuur van de Centrale Bank Werknemers Organisatie (CBWO), onder leiding van Berenstein, heeft 120 stemmen (83,9%) gekregen tijdens een referendum dat gehouden is door de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname. Dit meldt Starnieuws.

Uit het proces-verbaal van de Bemiddelingsraad, dat gestuurd is naar president Glenn Gersie van de CBvS, blijkt dat het aantal stemgerechtigde leden 200 is. Hiervan hebben 143 personen (71,5%) gestemd. Het bestuur van de Algemene Bond voor Bankpersoneel in Suriname kreeg slechts 23 stemmen (16,1%). Geen enkel stembiljet was ongeldig.

De Bemiddelingsraad stelt vast, dat de CBWO de wettige vertegenwoordiger van de cao-werknemers van de CBvS is.

Berenstein, als voorzitter van de bond, is de rechtmatige vertegenwoordiger, deelt de Bemiddelingsraad mee aan Gersie,

Berenstein zegt, dat de bankpresident het proces-verbaal heeft ontvangen van de Bemiddelingsraad. Gersie is dus formeel op de hoogte van de uitslag. 'Wij willen zo snel mogelijk worden ontvangen voor een kennismakingsbezoek', deelt Berenstein mee, die ook voorzitter is van de vakcentrale C-47.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten