woensdag 17 oktober 2018

Vijf mensen gedood, vier onthoofd, in confrontatie mogelijke misdaadgroepen in staat Chihuahua, Mexico

Bloedvergieten op een weg tussen Buenaventura en de stad Ignacio Zaragoza


Vijf mensen zijn afgelopen zondag, 14 oktober 2018, gedood - vier onthoofd - in een confrontatie tussen mogelijke misdaadgroepen op een landelijke weg in de staat Chihuahua in Mexico, zeiden ambtenaren. 

Het bloedvergieten vond plaats op een weg tussen Buenaventura en de stad Ignacio Zaragoza in het noordwesten van Chihuahua. De sterfgevallen zouden verband houden met misdaadgroepen, omdat de slachtoffers in paramilitaire kleding waren, aldus het kantoor van de Chihuahua-procureurs-generaal.


Agenten troffen een brandende ​​Ford F-150 en een Chevrolet Avalanche aan en verbrandde en onthoofde lichamen, zei het kantoor van de procureur-generaal.

Twee afgehakte hoofden werden achtergelaten op de motorkap van de Avalanche en twee andere hoofden lagen op de stoep, zeiden ambtenaren. Er lagen tien kogelhulzen ter plaatse.

Chihuahua-staatspolitie-eenheden werden ingezet in Zaragoza om de doden te identificeren en te zoeken naar degenen die verantwoordelijk zijn voor het geweld, zeiden de autoriteiten.

Zaragoza, zoals de stad algemeen bekend is, ligt ongeveer 250 kilometer ten zuidwesten van Juárez. In mei voerden gewapende mannen een grootschalige aanslag uit, waarbij acht mensen de dood vonden en een half dozijn huizen en bedrijven in brand werden gestoken in de stad met ongeveer 3.000 inwoners.

De doden waren onder meer een kandidaat van de gemeenteraad voor de Partido de la Revolución Democrática, bekend als de PRD. PRD-functionarissen zeiden dat de huizen van sommige PRD-leden in brand werden gestoken, inclusief die van de kandidaat van de partij voor het burgemeesterschap.

(Suriname Mirror/El Paso Times/El Monitor Parral/diario19/Hilo Directo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten