woensdag 17 oktober 2018

Suriname neemt afscheid van overleden VHP-kopstuk Sheilendra Girjasing

'De stem van Commewijne is niet meer, hij laat een stilte achter'


In de Olifant, het hoofdkwartier van de VHP in Paramaribo, is woensdag 17 oktober 2018 afscheid genomen van partij-kopstuk Sheilendra Girjasing. Hij is vorige week overleden in een ziekenhuis in Nijmegen, Nederland. 'De stem van Commewijne is niet meer, hij laat een stilte achter', merkte partijvoorzitter Chandrikapersad Santokhi op, aldus Starnieuws. 'Een stilte die ons overvallen en geschokt heeft. Hij had nog zoveel levenslust...'

Girjasing komt oorspronkelijk uit Nickerie. maar heeft zich sinds zijn vestiging in Commewijne, enorm ingezet voor het district, zo haalden zijn dochters aan. Dat hij niet alleen partijpolitiek bezig was, blijkt uit de vele getuigenissen over zijn leven die verschillende sprekers gaven. Met zijn handelingen heeft hij inhoud gegeven aan begrippen als 'gemeenschapszin' en 'menswaardigheid', vatte Santokhi samen.

Hij was lid van verschillende organisaties en ondersteunde ook anderen waaronder de Lions van Commewijne en het LGBT platform van Suriname. Geloof in God is voor hem ook heel belangrijk geweest, ongeacht de stroming. Bij zijn afscheid werd een woord gebracht door een pandit, hadji en een pater.

Girjasing stond ook bekend om zijn humor. Santokhi: 'Dat zal zeker gemist worden.' 

Hij was ook een fervent liefhebber van zang en muziek.

Bij het laatste afscheid te Weg naar Zee werd een bhajan (een spiritueel nummer) met een trompet uitgevoerd.
Dochters Chandeni en Nandeni zijn hun vader zeer dankbaar voor de opvoeding en steun die ze hebben genoten. Zij hielpen de kist te dragen naar de brandstapel. Na de mantra's staken zij samen met hun moeder de stapel in brand.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten