woensdag 17 oktober 2018

Regering maakt Srd 500.000 extra vrij om situatie op de vuilstortplaats Ornamibo aan te pakken

Extra graafmachines, bulldozers en waterpompen ingezet om brand onder controle te krijgen....


Tijdens een persconferentie dinsdag 16 oktober 2018 belegd door vicepresident Ashwin Adhin over de Ornamibo-brand, werd duidelijk, dat de regering Srd 500.000 extra heeft vrijgemaakt voor werkzaamheden die verricht worden op de vuilstortplaats Ornamibo. Indien nodig wordt het bedrag verhoogd naar Srd 1 miljoen. Dat meldt Starnieuws. 

De situatie daar zal beheersbaar gemaakt worden door wegen aan te leggen, waardoor in de toekomst zulke brandhaarden niet meer kunnen ontstaan, zo werd althans beweerd...

Er zijn extra graafmachines, bulldozers en waterpompen ingezet om de brand volledig onder controle te krijgen. Voor het werk zijn vier dagen uitgetrokken. Tot dan zullen de scholen in de omgeving gesloten blijven. De rapers mogen zich tijdelijk niet op de vuilstortplaats begeven. Er worden goede afspraken met hen gemaakt.

Diverse ministers en instanties waren ook aanwezig op de persconferentie. Onderkend wordt dat er sprake is van een ramp. Mens en milieu hebben last van de rookontwikkeling en de stank, tot ver in de omgeving. Er is een toeloop van patiënten bij de polikliniek van Houttuin.

De brand is ontstaan op 7 oktober. De brandweer kon niet gelijk bij de brandhaard komen, omdat er geen toegangswegen waren. Die moesten worden aangelegd. Er moest ookeen kreek gegraven worden vanuit de Parakreek. De brandweer was ook afhankelijk van graafmachines die bij derden betrokken moesten worden. Intussen komt steeds meer zwaar materieel beschikbaar om de situatie beter aan te kunnen pakken.

Adhin deelde mee, dat de situatie minutieus wordt gemonitord. Directeur van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbeheersing Jerry Slijngard zei, dat ter plekke een coördinatiecentrum is ingericht om met de verschillende diensten ter plekke overleg te voeren, waardoor er niet langs elkaar gewerkt wordt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten