woensdag 17 oktober 2018

Newmont Suriname produceert één miljoen ounces goud in Merian-goudmijn

'Deze spannende mijlpaal is bereikt dankzij het harde werk...'


Newmont Suriname heeft één miljoen ounces goud geproduceerd in de Merian-goudmijn in het Paamaka-gebied in Oost-Suriname, twee jaar nadat de commerciële productie begon op 1 oktober 2016. Dit meldt het bedrijf woensdag 17 oktober 2018 in een persbericht. 

'Deze spannende mijlpaal is bereikt dankzij het harde werk, de toewijding en de vaardigheden van onze medewerkers en zakelijke partners', zegt Albert Ramdin, Directeur Externe Relaties van Newmont in Suriname.

'Onze partnerschappen met de overheid, Staatsolie en lokale Paamaka-gemeenschappen vormen de basis van het succes van de mijn en we kijken uit naar nog vele jaren van veilige, efficiënte en verantwoordelijke goudproductie in Suriname.'

In 2018 werd de tweede fase van het Merian-project veilig, op tijd en binnen budget voltooid met de bouw van een primaire crusher om hardere ertsen te verwerken die worden teruggewonnen naarmate er dieper wordt gemijnd. Op basis van de huidige goudreserves, projecteert Newmont Suriname een mijnleven van ongeveer 15 jaar voor Merian.

Het bedrijf voert ook exploratieactiviteiten uit in Sabajo en in Noord- en Zuid-Amazonia, waardoor de productie in Suriname verder zou kunnen worden verlengd en uitgebreid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten