zaterdag 6 oktober 2018

Vijf ambtenaren van het ministerie van RO aangehouden verdacht van verduistering

Medewerkers sjoemelden met kwitanties standgelden standhouders Centrale Markt

Het gaat om duizenden Surinaamse dollars die zijn verdwenen


Vijf medewerkers van het ministerie van Regionale Ontwikkeling (RO) zijn donderdag in verzekering gesteld door de afdeling Fraude van het Korps Politie Suriname. De marktmeester van de Centrale Markt in Paramaribo deed aangifte bij de politie van het ressort Centrum, nadat bij controle van de kwitantieboeken onregelmatigheden werden ontdekt. 

Het bleek - zo schrijft het Dagblad Suriname vrijdag 5 oktober 2018 -, dat kopieën van de kwitanties niet overeenkwamen met de originele kwitanties die aan standhouders waren afgegeven nadat zij de standgelden hadden betaald. Het gaat om duizenden Surinaamse dollars die zijn verdwenen.

Deze personen werken allen bij de Financiële afdeling. Vanwege de aard van het feit werd de zaak aan afdeling Fraude overgedragen, zegt de politie. De staat is benadeeld door dit vijftal.

De verdachten hebben bijvoorbeeld Srd 500 ontvangen en hebben op de originele kwitantie dat bedrag uitgeschreven. Zij zorgden er echter voor, dat het carbonpapier zodanig gezet werd, dat er in plaats van Srd 500, een bedrag van Srd 50 of Srd 5 op de kopie van het kwitantieboekje genoteerd werd. Het verschil hebben de verdachten in eigen zak gestoken.

De politie doet een beroep op alle standhouders die betaald hebben en het vermoeden hebben dat zij het slachtoffer zijn geworden van de verdachten, zich met hun originele kwitanties te melden bij de afdeling Fraude, op het politiebureau Geyersvlijt.

In het belang van het onderzoek is het vijftal ingesloten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten