zaterdag 6 oktober 2018

Refineria di Kòrsou laat 'overall audit' uitvoeren naar technische installaties op de Isla-raffinaderij

Aanleiding voor audit is aflopend contract met huidige operator PdVSA en zoektocht naar nieuwe


Refineria di Kòrsou (RdK) wil een overall audit laten uitvoeren naar de technische installaties op de Isla-raffinaderij, gebaseerd op de laatste normen in de industrie. Deze audit moet in kaart brengen wat de situatie van de plant is in vergelijking met wat die zou moeten zijn, aldus Roderick van Kwartel, directeur van overheids-nv RdK, vandaag, zaterdag 6 oktober 2018, in het Antilliaans Dagblad.

Aanleiding voor het uitvoeren van een dergelijke audit naar de huidige staat van de activa is het aflopende contract met de huidige operator Petróleos de Venezuela S.A. (PdVSA) en de zoektocht naar een nieuwe contractant.

'Wij willen weten wat de huidige toestand is en wat de toestand zou moeten zijn. Daar zit waarschijnlijk een gap tussen en als we dit zwart op wit hebben, zouden wij met PdVSA in gesprek kunnen gaan om te kijken of zij het willen oplossen', aldus Van Kwartel. Het proces voor de aanvang van de audit is al in gang gezet.

Deze week was er een zogenaamde ‘clarification meeting’ met verschillende partijen die geïnteresseerd zijn in het uitvoeren van de audit. Zij hebben een rondleiding gekregen bij de Isla-raffinaderij en de terminal te Bullenbaai en RdK heeft duidelijk gemaakt wat er wordt verwacht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten