zaterdag 6 oktober 2018

'Het is natuurlijk een lachertje wanneer wij zien wat de heer Belfort op tv en radio dagelijks doet'

Misiekaba (NDP) vraagt zich af of Bee → (ABOP) niet bekend is met wat reilt en zeilt binnen zijn partij


NDP-ondervoorzitter en fractieleider André Misiekaba zegt vrijdag 5 oktober 2018 op Starnieuws de frustratie en bitterheid van ABOP-Assembleelid Marinus Bee te begrijpen. Bee had na uitspraken van Misiekaba daarop gereageerd. Misiekaba merkt op, dat de achterban van Bee's ABOP verder afbrokkelt, nu duidelijk is dat Alice Amafo, die de prinses van ABOP genoemd werd, de partij definitief de rug heeft toegekeerd. Verwacht wordt dat een belangrijk deel van de partij achter haar aangaat. 

'Het bevreemdt mij heel erg wanneer ik vandaag hoor dat ABOP op een andere manier propaganda zal voeren. Het is natuurlijk een lachertje wanneer wij zien wat de heer Belfort op tv en radio dagelijks doet als DNA-lid van de partij. Ik bedoel, erger kan het niet. De constante tweespalt die Belfort probeert te zaaien', zegt Misiekaba.

De politicus vraagt zich af of Bee niet bekend is met wat er reilt en zeilt binnen zijn eigen partij en wat exponenten van de ABOP daarbuiten doen, als hij stelt dat andere propaganda zal worden gevoerd. Misiekaba stelt, dat de ABOP begonnen is met aanvallen op de NDP. Twee jaar geleden heeft ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk gezegd, dat zijn partij niet zal samenwerken met de NDP.

'Hij zocht aandacht, want kennelijk is de ABOP niet in staat zelf de aandacht te trekken, want men moet steeds de NDP bespreken. Brunswijk vond het nodig om out of the blue te zeggen niet met NDP te zullen samenwerken. Wanneer men twee jaar bezig is met ons, met ondergetekende. En wanneer wij een politiek antwoord daarop formuleren, dan verwachten wij een beetje verdraagzaamheid', aldus Misiekaba.

De politicus merkt op, dat Brunswijk verdraagzaam is. 'Maar, de bitterheid van Bee is zo erg, dat hij in DNA zichzelf niet kan inhouden. Dan wordt hij zeer persoonlijk. Wij hebben dat al twee jaar van anderen in de ABOP en nu komt hij erbij. Wij hebben ermee geleefd al die tijd, maar wij zullen dit ook overbruggen. Je moet geen bitterheid en wrok koesteren wanneer een keer een politiek antwoord wordt geformuleerd op je politieke activiteiten. Wij begrijpen natuurlijk de uitspraken als te zijn dat ik word misbruikt en dergelijke. Te woyo yagi wo' si suma e seri. En time will tell wat er verder zal gebeuren. Dus al die grootspraak dat we niet met NDP gaan samenwerken, ik ben blij dat de zaken opgetekend worden. De toekomst zal het uitwijzen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten