zaterdag 6 oktober 2018

Code geel in delen Nicaragua vanwege hevige regenval

Regenval kan aardverschuivingen en overstromingen in laaggelegen gebieden veroorzaken

León (Bron foto: END/Twitter)

De Nicaraguaanse regering zei vrijdag 6 oktober 2018, dat ze haar code geel handhaaft, omdat zware regenval nog steeds gevaren veroorzaakt, zoals aardverschuivingen en overstromingen in laaggelegen gebieden.

De waarschuwing is geactiveerd als een preventieve maatregel in geval van nood in het land, zei Guillermo Gonzalez, mededirecteur van het Sistema Nacional para la Prevención, Mitigación y Atención de Desastres (SINAPRED).



Hij benadrukte dat het onder deze omstandigheden erg belangrijk is om preventieve maatregelen te nemen om het leven van kinderen, zwangere vrouwen en ouderen te beschermen, eraan toevoegend dat niemand voorlopig moet proberen rivieren over te steken.




'De regen zal de komende 48 uur doorgaan vanwege het lage druk weersysteem in het Caribisch gebied en de Stille Oceaan', aldus Gonzalez. Marcio Baca, directeur Meteorologie van het Instituto Nicaragüense de Estudios Territoriales (Ineter), legde uit dat de aanwezigheid van twee lagedruksystemen in het Caribisch gebied en de Stille Oceaan tot hoge luchtvochtigheid heeft geleid.

'De grond bereikt het verzadigingspunt en er kunnen overstromingen en aardverschuivingen zijn', zei hij, en spoorde bewoners aan om uiterste voorzorgsmaatregelen te nemen.



(Suriname Mirror/Xinhua/El Nuevo Diario/YouTube/diariometro.com.ni/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten