zondag 21 oktober 2018

Verdachte die motoragent in benen schoot eerder veroordeeld voor moord

Gezondheidssituatie van agent, na operatie, is stabiel


De 35-jarige F.H. die vrijdagmorgen betrokken op de Martin Luther Kingweg een politieagent van de Motor Surveillance Dienst in beide benen schoot is eerder veroordeeld geweest voor moord, zo bericht de Ware Tijd zaterdag 20 oktober 2018. 

De politieman was op de motorfiets het verkeer aan het regelen. Hij kreeg informatie van een burger, dat een man, die op dezelfde weg liep, vermoedelijk deel uitmaakte van een groep van ten minste vier mannen die vrijdagochtend een beroving hebben gepleegd in een woning aan de Vredenburgweg Serie-B te Houttuin. Zij hadden daar een jachtgeweer buitgemaakt.

In 2007 was H. betrokken bij een schietincident in de Kankawastraat in Livorno waarbij een man werd doodgeschoten. H. werd als de schutter in beeld gebracht en aangehouden. Hij werd voor die zaak veroordeeld tot twaalf jaar gevangenisstraf, maar kwam eerder vrij.

Dankzij de medewerking van de burgerij kom de politie de verdachte enkele uren later aanhouden in Livorno. De man had er alles aan gedaan om uit handen van de politie te blijven waarbij hij zich schuilhield in kanalen, bosrijke en drassige gebieden.

De gezondheidssituatie van de politieagent is stabiel. Er moest operatief worden ingegrepen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten