zondag 21 oktober 2018

'Luzia' schedel, een van oudste fossielen gevonden in de Amerika's, ontdekt in puin Nationale Museum Brazilië

(Bron foto: AFP)
Luzia is gebroken, maar 80 procent van de stukken is gevonden


Een schedel genaamd Luzia, een van de oudste fossielen ooit gevonden in de Amerika's, is ontdekt te midden van puin na een bijna alles vernietigende brand in het Nationale Museum van Brazilië op 2 september. 

Museumdirecteur Alexander Kellner vertelde The Associated Press vandaag, zondag 21 oktober 2018, dat Luzia, het fossiel, gebroken is, maar dat 80 procent van de stukken is gevonden.


Het fossiel werd gevonden tijdens een evacuatie in 1975 buiten de Braziliaanse stad Belo Horizonte. Luzia wordt beschouwd als een van de meest gewaardeerde bezittingen van het museum. Het fossiel kreeg de naam Luzia als eerbetoon aan 'Lucy', de beroemde 3,2 miljoen jaar oude overblijfselen in Afrika.


(Bron foto: Alexandre Macieira/Riotur via AP)
Uit tests bleek, dat de schedel toebehoorde aan een vrouw van wie men vermoedde dat ze in de twintig was, meldde de BBC gisteren. De BBC meldde, dat de schedel in een metalen doos was geplaatst, waardoor deze niet beschadigd kon worden door het vuur.

Andere opmerkelijke artefacten - zoals de Bendegó-meteoriet - waren in staat om het vuur te overleven. De oorzaak van de brand wordt nog steeds onderzocht.


Het Nationaal Museum bezat de grootste verzameling historische voorwerpen uit Latijns-Amerika, met ongeveer 20 miljoen stuks.


(Suriname Mirror/FOX News/Diario Cronica/The Associated Press/Jornal do Brasil/YouTube/Twitter) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten