zondag 21 oktober 2018

E-gebouw Universidad de Piura, Peru, mooiste staaltje van architectuur in de Amerika's

E-gebouw van de Universidad de Piura wint prestigieuze Mies Crown Hall Americas Prize


Een Peruaans gebouw is erkend als het meest innovatieve stuk architectuur in de Amerika's met een jaarlijkse prijs in Chicago, Illinois. Het E-gebouw van de Universidad de Piura (UDEP), in het noorden van Peru won eerder deze maand de gewaardeerde Mies Crown Hall Americas Prize (MCAP) voor het hebben van de meest innovatieve structuur van elke architectuur in Noord- en Zuid-Amerika. 

De jaarlijkse prijs wordt uitgereikt door de IIT School of Architecture van de Universiteit van Chicago, die over het algemeen wordt beschouwd als de beste architecturale school in de Verenigde Staten.

De editie van dit jaar was om elk verbazingwekkend gebouw te erkennen dat werd gebouwd tussen januari 2016 en december 2017. 'Dit nieuwe universiteitsgebouw ligt in een droog savannelandschap in het noorden van Peru en creëert een compact en complex netwerk van onderling verbonden klaslokalen, kantoren en open ruimtes, ruimtes speciaal ontworpen om studenten met kansarme achtergronden tegemoet te komen', zeiden juryleden van de IIT School of Architecture over het E-gebouw.


Andere finalisten in de laatste poule van zes waren afkomstig uit Brazilië, de Verenigde Staten en Mexico.

'MCHAP-projecten stimuleren de ontwikkeling van architectuur als een oefening, waardoor de manier waarop we de gebouwde omgeving om ons heen zien en organiseren, wordt herschreven. Ze nemen deel aan de grotere culturele uitwisseling die tegenwoordig een essentieel kenmerk is van de Amerika's', zei MCHAP-directeur Dirk Denison.

Als winnaar van de wedstrijd ontvangen de ontwerpers van het gebouw van de Universidad de Piura $ 50.000 om hun onderzoek te financieren.

(Suriname Mirror/Peru Reports/YouTube)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten