zondag 21 oktober 2018

Jeroe blijft na installatie als districtscommissaris Boven-Suriname voorzitter Comité Slachtoffers en Nabestaanden Politiek Geweld

'Ook al word ik districtscommissaris, ik blijf ook slachtoffer'...


Humphry Jeroe, die vandaag, zondag 21 okktober 2018, beëdigd en geïnstalleerd wordt als districtscommissaris van Boven-Suriname, zal voorlopig voorzitter blijven van het Comité voor Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld. Dit zegt hij op Starnieuws. 

'Ook al word ik districtscommissaris, ik blijf ook slachtoffer', stelt Jeroe. Hij is van dat gebied (Pokigron) en is bekend met de noden en gebruiken van de gemeenschap.

Hij heeft stage gelopen bij districtscommissaris Yvonne Pinas die waargenomen heeft in Boven-Suriname. Zij is districtscommissaris van Boven-Saramacca. Onduidelijk is wat de verdere bestuurlijke ervaring is van Jeroe.... Wellicht is zijn benoeming een beloning vanuit presidentiële zijde voor zijn werk binnen het Comité voor Slachtoffers en Nabestaanden van Politiek Geweld.

Hij beweert in ieder geval, dat hij voldoende uitgerust is om de nieuwe uitdaging aan te gaan. 'Veel zaken moeten worden aangepakt in Boven-Suriname.' Hij noemt onder andere onderwijs, de aanmeersteiger van Atjoni en het milieu. De bewustwording van de mensen voor het milieu moet worden vergroot.

Jeroe wordt dus districtscommissaris in het Saramaccaans gebied, waar nog onenigheid is over de benoeming van Albert Aboikoni tot granman. Aboikoni houdt begin november een krutu om te praten over de ontwikkeling van het Saramaccaans gebied.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten