zondag 21 oktober 2018

Vanwege brand vuilstort Ornamibo gesloten scholen Houttuin gaan maandag 22 oktober weer open

Brand volledig onder controle, maar brandweer blijft nog een week aanwezig voor controle


De scholen van Houttuin die gesloten waren door de brand op vuilstortplaats Ornamibo gaan maandag weer open. De brand is nu volledig onder controle. De brandweer blijft nog een week op de plek voor controle, zo meldt zondag 21 oktober 2018 het Nationaal Informatie Instituut. 

Het aantal brandweermannen zal worden verminderd.

Districtscommissaris Audrey Hankers van Wanica Zuidoost heeft samen met de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Patrick Pengel, kolonel Jerry Slijngard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing en de brandweercommandant Radjen Jakhari de bluswerkzaamheden geëvalueerd. De delegatie oriënteerde zich zaterdag ter plekke.

Door de brandlucht die in de omgeving hing, moesten scholen hun deuren sluiten. De districtscommissaris is blij dat de zaken binnen dit gebied genormaliseerd worden. Ze benadrukt, dat er baanbrekend werk is verricht door verschillende actoren om dit resultaat te bereiken. De brand begon op 7 oktober.

De nazorg door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) van brandweerlieden, bestuursambtenaren en burgers in de omgeving, die veel last hebben ondervonden van de rook, wordt ook ter hand genomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten