zaterdag 13 oktober 2018

Man in Mexico-Stad weigert zijn drie leeuwen weg te doen...

Leeuwen leven met een Rottweiler bij de man op het dakterras....


Man zegt leeuwen te houden om zijn kleinkinderen meer te kunnen leren over de bedreigde diersoort


Een man in Mexico-Stad weigert zijn drie leeuwen weg te doen. De dieren wonen met een Rottweiler bij de man op het dakterras.Volgens inspecteurs zouden de dieren verplaatst moeten worden naar een meer geschikte locatie. Ook buren stemmen daarmee in: het gebrul van de leeuwen zorgt voor overlast. 

Omar Rodríguez heeft daar geen boodschap aan en zegt donderdag 11 oktober 2018 in de lokale krant El Universal de leeuwen te houden om zijn kleinkinderen meer te kunnen leren over de bedreigde diersoort. 'Ik weet dat dit niet misschien de beste omstandigheden zijn. De beste omstandigheden om een leeuw te houden zou op een Afrikaanse savanne zijn, waar ze vrij kunnen rondrennen. Maar...'



Rodríguez zegt, dat hij inmiddels al 20 jaar leeuwen bezit en daar de juiste papieren voor heeft, verstrekt door Profepa (Procuraduría Federal de Protección al Ambiente), een overheidsinstantie in Mexico-Stad. Profepa ontkent dat en stelt dat de leefomstandigheden niet passend zijn.



Vandaag, vrijdag 12 oktober, komen er inspecteurs langs op het dakterras van Rodríguez om de zaak te onderzoeken.

Afgelopen zondag werd in de Mexicaanse stad Ciudad Juárez een man gebeten door een leeuw, die hij houdt als huisdier. Volgens Milenio, een nieuwssite, was de eigenaar dronken en schreeuwde hij tegen het dier. De leeuwin zou meermaals hebben gebeten; de man hield er diepe wonden aan over.


(Suriname Mirror/ADN Politico/El Observador/Plumas Atomicas/YouTube/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten