zaterdag 13 oktober 2018

Celstraffen tot levenslang geëist voor vier daders driedubbele Campo-moordzaak op Curaçao

(Bron foto: Extra)
Twee schutters horen levenslang tegen zich eisen, twee medeplegers 10 en 14 jaar celstraf


De vier Curaçaose mannen R.M.C., J.A.G., G.A.G. en L.A.G. hebben gisteren tijdens de inhoudelijke behandeling van de driedubbele moordzaak die de naam Campo heeft gekregen, de eis van flinke gevangenisstraffen tegen hen moeten aanhoren. Tegen schutters R.M.C., alias Bomba, en J.A.G., alias Kuchi, zijn levenslange gevangenisstraffen geëist, zo bericht het Antilliaans Dagblad vandaag, zaterdag 13 oktober 2018.

Tegen medeplegers L.A.G, alias Pushi, en G.A.G., alias Black, is respectievelijk 10 en 14 jaar celstraf geëist.

Het Openbaar Ministerie (OM) stelt dat wettig en overtuigend is bewezen,dat de vier mannen zich schuldig hebben gemaakt aan de moord op Richenelo L.R. Emerenciana (1994), Irvin M. Rosa (1981) en Cristen Y. Leonard (1995) op 24 juli 2016 op de parkeerplaats van bordeel Campo Alegre. De slachtoffers werden toen met 54 kogelschoten om het leven gebracht.



De nabestaanden van Emerencia en Leonard hebben gisteren een eis tot schadevergoeding ingediend van ieder 2.390 gulden voor de begrafeniskosten van de slachtoffers.

Uit onderzoek van het OM is gebleken, dat Rosa, wiens bijnaam Pulung was, op basis van instructies van de leiding van de bende No Limit Soldiers, die noodlottige avond het doelwit was. De andere twee mannen werden hierbij ook neergeschoten, omdat ze de daders zouden hebben gezien.

Rosa en Leonard zijn doorzeefd en Emerencia is met één enkele schot tijdens een vluchtpoging om het leven gebracht. In totaal zijn minimaal 66 schoten gelost en twee wapens gebruikt.


Rest in deze zaak nog het pleidooi van de advocaten en het laatste woord van de vier verdachten. De rechter heeft reeds aangekondigd, dat de zaak op vrijdag 19 oktober zal worden hervat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten