zaterdag 13 oktober 2018

Brandstofbedrijf SOL wordt ingekapseld door Canadese Parkland Fuel Corporation

Parkland neemt 75% aandelen SOL over van de Barbadiaanse eigenaar Simpson Group


De Ware Tijd meldt vandaag, zaterdag 13 oktober 2018, dat SOL, de grootste wederverkoper van brandstof en gerelateerde producten in Suriname, overgaat in Canadese handen. Het op Barbados gevestigde moederbedrijf, dat belangen heeft in 23 landen in de regio, wordt overgenomen door het Canadese Parkland Fuel Corporation

De bedrijven maakten 10 oktober bekend, dat Parkland 75 procent van de aandelen SOL overneemt van de Barbadiaanse eigenaar Simpson Group.


Met de deal, die eind 2018 wordt gefinaliseerd, gaat 1,2 miljard Amerikaanse dollar gemoeid. Door de overeenkomst verwerft Simpson Group 9,9 procent van de aandelen van het grotere Parkland Fuel Corporation.

SOL is niet alleen in Suriname, maar ook in de regio de grootste wederverkoper van brandstof en daaraan gerelateerde producten. Volgens de eerste berichten zal voor het oog niet veel veranderen. De merknaam SOL blijft vooralsnog overeind en de regionale aansturing blijft vanuit Barbados gebeuren.

SOL deed in 2005 zijn intrede in de regio en Suriname, toen het de bezittingen van het terugtredende Shell overnam en zich opwierp als wederverkoper van Shell-producten. In 2007 versterkte SOL zijn positie in Suriname met de overname van dertien servicestations en de aanvoer- en distributiefaciliteiten van Esso. Dat bedrijf heeft zich volledig teruggetrokken uit Suriname.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten