dinsdag 2 oktober 2018

Investeerdersgroep One Laser Group trekt zich terug als overnamekandidaat Insel Air, Curaçao

'OLG vindt de businesscase niet goed genoeg om een grote investering te doen'

Blijft over InterCaribbean Airways, gevestigd op de Turks- & Caicoseilanden, met meer ervaring in de luchtvaart


Investeerdersgroep One Laser Group (OLG) trekt zich terug als gegadigde voor de overname van de Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air. Dat bevestigt minister van Economische Ontwikkeling (MEO) Steven Martina (MAN) in het Antilliaans Dagblad van vandaag, dinsdag 2 oktober 2018.

'Wij zijn dit weekend geïnformeerd dat deze partij zich maandag officieel zou terugtrekken', aldus Martina. De MEO-minister stelt, dat OLG de businesscase niet goed genoeg vond om een grote investering te doen. 'De risico’s en wat ze daarvoor terug zouden krijgen, waren volgens hen niet goed in balans.'

De bewindsman vindt het jammer dat OLG afhaakt. 'De propositie van deze groep was zeer hoopgevend en interessant. Ze waren niet alleen bereid om te investeren, maar ook de doorstart, routes en verdere ontwikkeling die zij voor ogen hadden, zagen er goed uit. Aan de andere kant, in de onderhandelingen gebeurt het nou eenmaal wel eens dat een partij zich terugtrekt. Dat is hun goed recht.'

Bovendien heeft zich onlangs een nieuwe partij aangediend, met meer ervaring in de luchtvaart: InterCaribbean Airways, gevestigd op de Turks- & Caicoseilanden. Gelukkig hebben zij ook een goed voorstel gedaan voor Insel Air, aldus Martina.

Nadeel is volgens de minister echter wel, dat dit nu ook het enige voorstel is dat in overweging genomen kan worden. Over de ‘final proposal’ wordt nog onderhandeld. 'We zitten momenteel in het laatste en meest complexe niveau van de onderhandelingen. De overeenkomsten worden nu opgemaakt', vertelt de minister.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten