dinsdag 2 oktober 2018

Amzad Abdoel (NDP): 'Jaarrede van de president een wake-up call voor het volk'

'De president heeft aangegeven, dat de crisis ook behoorlijk wat kansen biedt'


'Ik vind dat de Jaarrede van de president een wake-up call is voor het volk. Duidelijk geïllustreerd met voorbeelden, heeft de president aangegeven dat de crisis ook behoorlijk wat kansen biedt en hiervan heeft een aantal jonge ondernemers goed gebruik gemaakt. De samenwerking tussen de ondernemers en de overheid is ook goed geweest. De overheid is faciliterend opgetreden', zegt Assembleelid Amzad Abdoel (NDP) vandaag, dinsdag 2 oktober 2018, op Starnieuws in reactie op de gisteren uitgesproken Jaarrede door president Desi Bouterse.

Hij is voorzitter van de vaste Assemblee-commissie Financiën. Abdoel stelt, dat ook van belang zijn vooral de infrastructurele projecten die dit jaar en in 2019 afgerond worden.

De investeringen in de instituten en faciliteiten zoals het viskeuringslaboratorium en de haven bieden mogelijkheden waarvan flink gebruik gemaakt kan worden. 'We doen het regionaal absoluut niet slecht. Ook moeten we de immateriële zaken en verworvenheden koesteren zoals persvrijheid, het hoge democratische gehalte en de saamhorigheid en eenheid tussen de verschillende etnische en religieuze groepen. Wij dienen als voorbeeld voor vele andere landen.' 

De president heeft volgens Abdoel duidelijk aangegeven, dat er hard gewerkt is aan de stabiliteit die nu heerst. Gebruik makend van de basis die gelegd is en het werk dat in de periode van crisis gedaan is, kan dit land ontwikkeld worden.

'Samen kunnen wij dit land ontwikkelen. Als entrepreneurs, jongeren en vrouwen deze periode ten bate kunnen benutten, kunnen wij als volk dat ook. Het ligt aan ons. Suriname is een land vol met potentie en mogelijkheden. Ook de presidentiële diplomatie werpt haar vruchten af. Het is nu harder werken, doorbijten en verder gaan', meent Abdoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten