dinsdag 2 oktober 2018

Functionarissen ACU Credit Union op Curaçao beginnen zaak tegen Centrale Bank CBCS

Toezichthouder vindt betrokkenen ongeschikt voor hun functie


Een aantal bestuursleden, leden van de kredietcommissie en leden van de eigen Raad van Toezicht (RvT) van ACU Credit Union zijn een zaak gestart tegen de Centrale Bank CBCS, omdat de toezichthouder hen ongeschikt voor hun functie heeft bevonden. In de meeste gevallen betreft het personen die achtereen wisselende beleidsbepalende functies bekleden, dan in het bestuur en later in de kredietcommissie en weer later in de RvT, of omgekeerd, terwijl de Centrale Bank van oordeel is dat zij tenminste een pauze moeten nemen tussen functies in. Dit schrijft het Antilliaans Dagblad  vandaag, dinsdag 2 oktober 2018.

Betrokkenen houden de kaken stijf op elkaar en zijn spaarzaam met het doen van mededelingen over deze kennelijk gevoelige kwestie.

Op de vraag of de CBCS kan bevestigen – wat ochtendkrant Èxtra gisteren berichtte – dat een aantal bestuurders/bestuursleden/commissieleden van ACU niet door de toetsing van de CBCS zijn gekomen, antwoord de Centrale Bank: 'De CBCS kan conform haar geheimhoudingsplicht informatie aangaande beleidsbepalers en medebeleidsbepalers van onder toezicht staande instellingen niet vrijgeven.'

Dit antwoord herhaalt de Centrale Bank een paar keer, ook op andere vragen. Vanuit ACU werd tot nu toe geen commentaar ontvangen.

De CBCS houdt toezicht op financiële instellingen, waaronder op kredietcoöperatie ACU (Ambtenaren Credit Union). 'De ACU valt onder het Monetaire, Prudentiële- en Gedragstoezicht van de CBCS', verklaart de Centrale Bank.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten