donderdag 11 oktober 2018

Directrice Wijngaarde-van Dijk van ministerie van Volksgezondheid gaat met eervol ontslag

(Bron foto: Facebook)
Wijngaarde-van Dijk wil per 1 november verlof waarna aansluitend ontslag per 1 augustus 2019


Directrice Maureen Wijngaarde-van Dijk van het ministerie van Volksgezondheid wenst met eervol ontslag te gaan. In een brief heeft ze minister Antoine Elias gevraagd om haar verzoek door te geleiden naar president Desi Bouterse. De directrice wil zich verder verdiepen in gezondheidszorg en wil daarbij gebruik maken van de mogelijkheden voor een PhD-traject alsook de mogelijkheden die gezondheidszorg in de regio en internationaal biedt, staat in het schrijven, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 11 oktober 2018.

Wijngaarde-van Dijk wijst erop, dat ze iets meer dan drie jaar werkzaam is bij het ministerie. Ze heeft eerst waargenomen als directrice en is later aangesteld als directrice. Ze heeft eerder tien jaar gewerkt bij het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) als arts, programmamanager bij de afdeling Maatschappelijk Gezondheidszorg en onderdirectrice Programma Ontwikkeling.

'Ik heb vanwege de jarenlange werkdruk weinig verlofdagen opgenomen, waardoor ik eerst van het grote aantal verlofdagen zal genieten en wel ingaande 1 november 2018 waarna ik dan aansluitend met ontslag ga per donderdag 1 augustus 2019', luidt een citaat uit de brief.

Ze stelt haar overdrachtsstaat beschikbaar en is bereid om eventueel nader uitleg te geven. 'Mijn jaren in overheidsdienst zijn vruchtbaar geweest en ik dank de president en samenleving voor het in mij gestelde vertrouwen.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten