donderdag 11 oktober 2018

Christelijke organisatie Buckner Peru helpt vluchtelingen uit Venezuela

(Bron foto: BGCT Photo / Jordan Parker)
Bijna 11.000 maaltijden en meer dan 1.000 nieuw paar schoenen voor gezinnen


De christelijke organisatie Buckner Peru stuurt bijna 11.000 maaltijden naar Peru en is van plan meer dan 1.000 nieuw paar schoenen te sturen om kinderen en gezinnen te helpen die meer dan 15 uur hebben gelopen gevlucht uit Venezuela. 

Een privé-bedrijf in Peru schonk voor $ 5.000 aan voedsel - 1.000 kilo - voor Buckner Peru om te verdelen onder gezinnen die lokaal worden ondersteund door het Buckner Family Hope Centre in Pamplona, ​​Peru, genoeg voor één kilo per gezin.

Volgens Reuters heeft Peru dit jaar honderdduizenden Venezolanen geaccepteerd die op de vlucht waren voor een economische inzinking, toegenomen armoede, en voedsel- en medische tekorten. Ongeveer 2.3 miljoen Venezolanen hebben het land verlaten in een van de grootste massale migraties in de Latijns-Amerikaanse geschiedenis, volgens de Verenigde Naties.

Maar liefst 4.000 Venezolanen gaan dagelijks naar naburige landen. De massale uittocht legt een zware druk op de ondersteuningssystemen van Peru, Ecuador, Brazilië en Colombia.

De VN benadrukt haar bezorgdheid over de meest kwetsbaren, waaronder vrouwen, adolescente jongens en meisjes, en mensen die probeerden zich te herenigen met hun familie. Ze omvatten ook niet-begeleide en gescheiden kinderen die waarschijnlijk niet aan de documentatievereisten kunnen voldoen en daardoor meer risico lopen om te worden geconfronteerd met uitbuiting, mensenhandel en geweld.

Buckner Peru werd in 2006 opgericht en heeft meer dan 750.000 kwetsbare kinderen en gezinnen geholpen met pleegzorg, initiatieven om kinderen te beschermen, familiebehoud en programma's te versterken bij Buckner Family Hope Centers, missies en humanitaire hulp.

(Suriname Mirror/Baptist Standard)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten